Tevékenységeink
A termékcsaládon belül három termékcsoportot különböztetünk meg:
Köret jellegű termékek:
- Előfőzött nokedli
- Vadasmártás
- Burgonyakrokett
Önálló fogásként ajánlott termékek:
- Előfőzött mélyfagyasztott derelyék:
- Meggyes-túrós derelyék
- Túrós derelyék
- Szilvalekváros derelye
- Vegyes gyümölcsízes derelye
- Barackízes derelye
- Csokikrémes derelye
- Vaniliakrémes derelye
- Zöldséggel töltött derelye
- Mogyorókrémes derelye
- Burgonyanudli
A gyártási eljárás eredményeként a termékeink meghatározó jellemzői:
- Nokedli, derelyék igen gyorsan készre főzhetőek az újraforrástól számítottan 2-4 perc alatt konyhakészek.
- Kihűlés után nem keményednek vissza.
- Újra melegíthetőek, élvezeti értékük változatlanul megmarad.
Az önálló fogásként kínált derelyék felhasználási módja két féle lehet:
1.Főzhetőek
2.Forró olajban 1-2 perc alatt készre süthetőek
Mindkét felhasználási módban a tölteléket magukban tartják a töltelék, nem folyik ki, belső rész krémes jellegű marad.
Porcukros felületi szórással vagy különböző ízesítésű öntetekkel ajánljuk fogyasztásra.
- Valamennyi termékünk mentes mesterséges ízfokozótól-színezőanyagoktól, tartósítószert nem tartalmaznak.
- Baross pályázaton nyertünk a funkcionális élelmiszerek előállítására vonatkozólag, melynek célja különböző betegségek prevenciója a táplálkozási láncban. E termékeket a Debreceni Orvostudományi Egyetemmel, a Nyíregyházi Főiskola Molekuláris Kutató Intézetével, két kórház közreműködésével valamint a Regionális Fejlesztési központ támogatásával fejlesztünk ki.
- E termék család bevezetését is ajánljuk kellő érdeklődés esetén szíves figyelmükbe.
- 2014-től konzorciumi keretek között pályázatot nyertünk „Magas hozzáadott értékű, humánklinikai vizsgálatokkal igazolt egészségvédő hatású, egyedi hatóanyag-kombinációkkal dúsított speciális lisztkeverék alapú tésztaféleségek kifejlesztése új analitikai és technológiai eljárások alkalmazásával.” című tárgyban.
A konzorcium tagjai:
GoodMills Magyarország Malomipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság
- Központi Környezet- és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet körűen Működő Részvénytársaság
- EXILFOOD Zöldség-Gyümölcs Kereskedelmi Kft
- Eger Innovations Kutatás-Fejlesztési Nonprofit Kft
A tésztatermékekből jelenlegi gyártási kapacitásunk 5 tonna/nap, mely újabb gép elhelyezésével 8 tonna/napra növelhető.
Külön rendszert képez a nokedli gyártó gépsor, mely a derelyegyártástól független rendszer.
Az EXILFOOD Kft. 2017-ben sikeres GINOP-1.2.2 pályázatot nyújtott be.
A pályázat keretében korszerű gombócgyártó gépet, valamint a hozzá kapcsolódó berendezések beszerzése történt meg 39 millió Ft értékben.
A gépi berendezések 2017. decemberében üzembe lettek állítva.
Az EXILFOOD Kft. ezzel tevékenységét bővítve új termékek előállítását végzi.
A beruházásnak köszönhetően jelenleg nyolc féle ízesítésű gombócok gyártását végezzük.
Szilvatöltelékes
Túrótöltelékes
Szilvalekváros
Baracktöltelékes
Csokoládé töltelékes
Mogyorókrém töltelékes
Almatöltelékes
gombócokat gyártunk, melyek ízesítése elnyerte a vevők bizalmát.A későbbiekben a szilva szezontól egész szilvával töltött gombócokat is gyártunk.